Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «З наступного тижня у Дніпрі графіки відключень стануть справедливішими»

– Щодо роботи електромереж: чи вдалося зараз стабілізувати відключення настільки, щоб це питання перестало бути однією з найболючіших проблем у місті?

Я вам поясню. Проблема в тому, що стабілізаційні графіки публікують і Дніпрообленерго, і компанія ЦЕК. Вони публікують стабілізаційні графіки.
На що скаржаться люди? Люди скаржаться насамперед на те, що стабілізаційні графіки не завжди відповідають опублікованій інформації. Не завжди є правдивими. Тобто пишуть певний час, а відключають раніше чи відключають надовше, ніж написано у цих графіках.
Крім того, найголовніше питання – це справедливість відключень. Є домогосподарства, які відключаються двічі-тричі на день на чотири години, а є домогосподарства, які відключаються один раз на день.
І ось вчора ми розмовляли, питання було порушене перед Дніпрообленерго (ДПЕК), перед ЦЕКом про те, що є несправедливість у стабілізаційних графіках. І люди переважно скаржаться на цю несправедливість. Тому що всі мають бути як мінімум в однакових умовах. Зрозуміло, різні мережі, різні можливості, різні ТП, різні технічні умови, різні кабелі. Скрізь ситуація дуже відрізняється одна від одної, у кожному районі та буквально у кожному будинку.
Проте, ми домовилися про те, що ми виробимо такі стабілізаційні графіки з наступного тижня, ось після різдвяних свят. І там, де відключалося по два-три рази на день, поміняють з тими, де відключалося один раз на день. І хоча б таким чином підтримуватимуть справедливе відключення та справедливі стабілізаційні графіки.
Тому, повірте, ця робота йде весь час у місті, весь час у діалозі перебувають з обленерго, з компанією ЦЕК, яка обслуговує електромережі та є постачальниками електроенергії. Робота така йде і всі намагаються навести лад у цих стабілізаційних графіках, щоб люди все-таки розуміли, що всі знаходяться в однакових і справедливих умовах.
Але сказати, що цього можна досягти на 100% — напевно, швидше збрехати. Тому десь будуть якісь перегини, десь когось відключатимуть частіше. Таке буде. Це не можна гарантувати. Але робота у цьому напрямі триває постійно.