Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «В Дніпрі створюємо Штаб громадського порятунку»

«Визнання голодомору геноцидом – це проривна новина. Для нас це має не тільки культурне значення в реаліях війни – це велике моральне рішення, що значить: світ підтримує Україну проти війни з росією, яка уже раніше влаштовувала геноцид. Щодо аміакопроводу – це значить, що йдуть якісь перемовини, можливо, з Україною чи без, росія намагається налагодити експортний потенціал через Україну, при цьому продовжуючи тероризувати нас. Уявіть: під час Другої світової, коли всі воювали проти фашистської Германії, вона б транспортувала свої продукти в інші країни через окуповані території. Ми не знаємо всього, рано чи пізно це з’ясується, але це не сумісно з логікою війни. Можливо, дійсно можна виміняти наших людей завдяки цій угоді», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«На Бахмутському відтинку багато важких новин. Наші військові працюють там в надлюдських умовах, але героїзм наших людей щодня доводить, що кров проливається не дарма. Що стосується цього напрямку – там дійсно важкі бої, деякі командири кажуть, що є проблеми. Там воюють російські десантники та “вагнерівці”. Їх ніхто не жаліє, кидає під вогонь, закидають нас трупами, аби прорвати нашу оборону. Я вважаю, якщо росіяни візьмуть Бахмут – у них буде більше шляхів. Сподіваюся, що наші війська там вистоять, щоб не пропустити ворога. Коли настають холоди – це дає можливість для проведення деяких проривів і так далі. Все залежить від нашої армії. Сподіваємося, що успіх буде на нашій стороні», – наголосив Геннадій Корбан.

«Ми весь час будували оборону та допомагали ЗСУ. Ми достатньо їм допомагали, але зараз прийшов час допомогти нашим містянам, які зіткнулися з блекаутом. Як голова громадської ради, я маю відгукуватись на прохання людей. Я не можу спокійно, навіть знаходячись далеко, реагувати адекватно. Зараз створили штаби в місті, скоро Борис Філатов оголосить про один з таких. Дуже багато треба допомогти нашим містянам. ДТЕК не може налагодити графік, у нас постійно всі мережі в аварійних ситуаціях. Без електроенергії зупиняються станції водопостачання, зупиняються котельні, страшні проблеми відчувають мої земляки, дніпряни, тому я ініціював створення штабу для допомоги. Я особисто контролюю роботу всіх служб міста і відповідаю містянам. Проблема в тому, що багато водонасосних станцій заживлені від електроенергії – може відключитися електрика. Ми намагаємось, щоб ДТЕК та ЦЕК зробили жорсткий графік відключень, і критична інфраструктура не вимикалася, щоб у людей була вода і тепло. Ми нікого не залишимо в біді, тому я прошу, особисто звертайтеся, пишіть адреси, що трапилось, як довго такі проблеми – усі способи зв’язку я залишаю на своїх сторінках», – додав Геннадій Корбан.

«Опікуватись деокупованими територіями має держава. Втім зараз – надбагато потреб, тому волонтери – це наше все. Ми звільнили правобережну частину Херсонщини, тепер ми їй допомагаємо, чим можемо, та постійно», – додав Геннадій Корбан.

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили двох колаборантів.