Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Укриття у Дніпрі відкриватимуться автоматично»

Захист дніпрян і їхня безпека, комфортне життя в місті – головна мета міської влади та Громадської ради при міськраді Дніпра. Тож зараз у місті відбувається величезна робота з перевірки, облаштування укриттів, та головне – забезпечення доступу містян до укриттів 24\7. На цьому під час прямого етеру телемарафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV наголосив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан.

Також він не оминув увагою і найстрашнішу подію цього тижня:

«Найголовніша мета росіян – загальмувати наш контрнаступ. В тому числі і з правого берега Дніпра: із Херсона на лівий берег, і взяти їх в клітку. Тому вони наважились на цей крок, щоб перешкодити контрнаступу. Друга, я думаю, тактична задача рашистів – це геноцид українців. Знищення критичної інфраструктури і будинків. Ми бачимо наслідки, але до кінця не можемо зрозуміти масштаби».

Геннадій Корбан повідомив, що ДСНС, поліція та волонтери Дніпра відразу ж поїхали до Херсона допомагати людям і тваринам. Навіть мер передав свій човен для евакуації.

«Дніпро, як і завжди, прийме частину переселенців, будемо їх розміщувати, забезпечувати та допомагати виживати в таких надважких умовах, – додав Геннадій Корбан. – Також ми не забуваємо про дніпрян, які постійно звертаються до нас за вирішенням комунальних проблем.

Читайте також: Дніпро, як ніде в Україні, компенсує потерпілим від ракетних атак — Геннадій Корбан.