Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан розповів, що може вплинути на закінчення війни

Керівник Центру тероборони дав інтерв’ю 11 каналу, в якому розказав, чому залишається в місті та як довго може протривати війна.

«У місті залишився не тільки я, а й мої батьки. Я не можу їх покинути. Тих, хто прийняв рішення поїхати, я не засуджую. Більше того, вважаю, що жінки, діти, старі повинні бути евакуйовані із зони ризику. Інакше ми отримаємо такі гуманітарні катастрофи, як у Маріуполі та Чернігові. Я не хочу нікого лякати. Дніпропетровська область оточена з трьох сторін лінією фронту. Якщо сюди полетять літаки, як ми можемо гарантувати, що цього не буде?», — розказав він.

Він також спрогнозував, скільки може тривати війна та що вплине на її завершення. За оцінками Геннадія Корбана, вона не закінчиться швидко.

«Ця війна не буде короткою, як всім здавалося. Давайте я дам найгірший прогноз: нам потрібно буде триматися мінімум до вересня. Чому вересень? Це пояснюється циклом прийнятих санкції та їх дії проти рф. Цей цикл – це приблизно до вересня місяця. Коли вони (росіяни – ред.) не просто це відчують, а коли їх економіка почне колапсувати. І люди, з яких, як ми бачили, 71% підтримують дії путіна від, реально зрозуміють, що перебували в ілюзіях і що їх обманювали. Вони зрозуміють, що їх життя суттєво змінилося. І тоді вони будуть готові до якихось дій», — повідомив Геннадій Корбан.