Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан пояснив суть свого застереження щодо річки Дніпро і морського узбережжя Запорізької та Херсонської областей

Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан пояснив суть свого застереження, яке він зробив сьогодні на своїй сторінці у Фейсбуці: «Не звільняючи від ворога Запорізьку та Херсонську області, ми наражаємо Україну на ризик існування як держави в цілому». Про це повідомляє телеграм-канал Крючок.

«По суті, розташувавшись уздовж річки Дніпро від Василівки Запорізької області і закінчуючи Каховським водосховищем Херсонської області, противник перекрив основну транспортну аорту, якою можна дістатися до Києва та до Миколаєва. Річка Дніпро, що впадає в море, має стратегічне значення для країни, так само як і морське узбережжя Запорізької та Херсонської областей. І це не лише зерно та сільське господарство. Це порти, прісна вода. Якщо перекрити аорту до серця, утворюється тромб.

Втрата річки може призвести до клінічних наслідків для країни, тому нам потрібно розвивати контрнаступ по цих напрямках», – сказав Корбан.

А використаний під час написання посту капслок, він пояснив бажанням бути почутим.

Читайте також: “Зелені” коридори: бензовози в Україну пропускають без черг