Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Після Херсона потрібно гнати ворога із Запорізької області»

«Вихід загарбників з правого берега Херсона не був несподіваним. Ще кілька тижнів тому ми казали, що Херсон найближчим часом повернеться додому. Це все відбувається завдяки діям ЗСУ, які довгий час блокували постачання ворога на правому березі. Все угруповання було вже відрізане тривалий час. Ворог прийняв рішення заявити про це публічно, найближчим часом, найближчими днями ми будемо свідками повернення Херсона до складу України, де він і має бути. Щодо людей, вони і зараз виходять з цивільними, щоб ЗСУ не завдавали по них масованих ударів. А в самому Херсоні мають бути якісь сюрпризи від окупантів, треба бути готовим до несподіваних новин звідти. Всі напрямки відступу росіян заміновані. Тому я впевнений, що в Херсоні ми з такими сюрпризами зіткнемось. Впевнений, що наші військові це знають та прораховують. А от після звільнення Херсона треба переходити до Запорізької області, в якій теж багато ключових міст знаходяться під окупацією», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону “Інформоборона” на телеканалі Дніпро TV.

«Мене бентежить те, що в світовій пресі з’явилися нові наративи щодо переговорів. Що не треба відрізати шлях до перемовин з путіним. Всі ці сигнали дають привід, щоб задуматись, що вектор політичний може мінятися. І я боюся, що Президента та його оточення будуть схиляти до перемовин з путіним, які нічого не дадуть. А паралельно рух з боку ворога. Вони раніше ставили умови, а зараз вони готові на перемовини без цих умов. Це показує, що Україна – сильна та перемагає, а з іншого боку, це виглядає як якась приманка, щоб завести Україну до перемовин та зробити паузу на фронті. А ця пауза -це перегрупування, фортифікація, покращення логістики ворога. Тому я і процитував Джохара Дудаєва, натякаючи на те, що щось змінюється та нам намагаються нав’язати перемовини. Я вважаю, нам немає про що говорити з росіянами. У нас є тактичні переваги, і ми маємо далі їх використовувати на фронті. Ми маємо виганяти ворога з усіх наших територій – із Запорізької області, яка не має жодного стосунку до росії. Ми повинні використовувати наші переваги та виганяти ворога», – наголосив Геннадій Корбан.

«Зараз ППО тестують дві системи. Одна – з Ізраїлю, з виявлення дронів. І ще одна система – звукового виявлення, вона по периметру розставляються, і завчасно знімають звук та знаходять цілі. Ця система вже встановлюється. Зараз навіть банальні речі, як прожектора, допомагають, щоб у випадку наближення цілі, вони автоматично вмикались та виявляти летючі дрони. Ми щодня над цим працюємо. Сподіваюся, це дасть результат та полегшення. Штаб працює в звичайному темпі, цього тижня передавали військовим автомобілі, колеса, комп’ютери. Наступного тижня роздамо “мавіки”, пізніше – вантажівки, які ми закупили. Працюємо і робимо все, що можемо», – додав Геннадій Корбан.

Читайте також: Філатов: «Дніпро має достатньо генераторів, аби котельні витримали кілька днів блекауту».