Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Несправедливість відключень – головне питання»

«Рубежі Дніпропетровщини повністю забезпечені та підтримуються в необхідному стані. Ворог постійно передислокує свої війська: і під Запоріжжя, і на Херсонщину, навіть на кордонах Білорусі та інших напрямках – це звичайна ситуація на війні, передислокація. Ми не знаємо всіх задумів ворога, але у нас є розвідка. Я впевнений, у нас достатньо сил, щоб не допустити російські війська. Ми відкинули від Кривого Рогу та, сподіваюся, відкинемо від Запоріжжя. Ми пройшли різні стадії війни, зараз панічні закупки в магазинах не актуальні. Більшість людей не панікує при блекауті та ракетних атаках. В місті всього достатньо, у нас забезпечене усе повністю: від магазинів до лікарень. Ми продумали все наперед. Дефіциту немає і бігти все змітати з полиць не треба. Треба спокійно продовжувати жити», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Чесно, я думаю, що ресурсів завжди недостатньо. Ворог зайняв тактику – вночі запускати шахеди, а наступного дня – масовані ракетні атаки. Це робиться, щоб ми витратили якусь кількість ракет і у нас було мало часу на перезарядку ракет ППО. Ми поки ефективно справляємось, результати дуже хороші, ми вражаємо абсолютну більшість ракет і майже 100% дронів. Віримо в наші сили ППО і в їхній професіоналізм. Тактика росіян – послабити нашу ППО, вони для цього стріляють і по мирним містам. Це тероризм у чистому вигляді», – наголосив Геннадій Корбан.

«Дніпро готується до блекаутів, в першу чергу – це забезпечення функціонування критичної інфраструктури. Нам залишилась радянська система, яка в не дуже хорошому стані. Тому все місто, всі служби сконцентровані, щоб підтримувати роботу всіх цих об’єктів. Наше завдання – щоб у людей був газ, вода та тепло. Ну і ремонти, треба ліквідувати наслідки у людей. Проблема в тому, що стабілізаційні графіки є, але люди скаржаться на те, що вони не завжди правдиві. І ще є питання справедливості відключень. Є будинки, що вимикаються по 2-3 рази на день, а є ті, що 1 раз на день. Питання це було підняте та буде вирішено. Ця робота триває постійно, всі намагаються навести порядок», – додав Геннадій Корбан.

«Перший тиждень нового року минув стабільно. До 22-ї години нового року місто було зі 100% світла, води та тепла. Деякий час навіть не вимикали світло. Але звернень було багато по аварійним ситуаціям – це вода і тепло. Ми працювали та допомагали, люди були дуже вдячні нам за роботу. Як можна назвати початок року успішним, якщо у нас триває страшна та кровопролитна війна? Ми увійшли зі сподіваннями на перемогу. Як і вся країна. Увійшли, може, краще, ніж інші міста, бо в інших містах бувало, що залишалися і на свята люди без світла та води. Але якщо загально – увійшли точно з очікуванням перемоги цього року», – додав Геннадій Корбан.

Читайте також: У Дніпрі демонтували пам’ятник Ломоносову