Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Люди з гострими проблемами можуть звернутися в Штаб Громадської взаємодопомоги»

Керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV розповів про ситуацію у зоні бойових дій, про ворожі ракети та наші новітні розробки у  ППО та про ситуацію у Дніпрі, пов’язану із постійними відключеннями світла. 

«Сьогодні українці не готові йти на компроміси з путіним. Про це кажуть й іноземні партнери, що українці не хочуть говорити з російськими окупантами, ніяких перемовин без виходу на кордони України. Зараз найгарячіше – на Донеччині, росіяни атакують Бахмут, вони намагаються його взяти, оточити. Це важливий опорний пункт, з якого можна розвинути свій наступ в Донецькій області. Там воюють “елітні” війська росіян, ПВК, зеки. І правда, ініціативи на їхньому боці, але ЗСУ добре тримаються та дають відсіч. Так само вони тероризують і інші міста, той самий Херсон, чи Запоріжжя. В Харківській та Луганській областях фронт залишається стійким. В Запорізькій області ми завдали дуже багато ударів по складам та позиціям ворога. Щодо високоточних ракет: ми бачимо, що в росії їх немає, це все міф. У них дуже багато старих, невисокоточних ракет, я не вважаю, що в них закінчуються запаси таких. Також не треба забувати, що у них йде виробництво. Так, воно менше через санкції, але їх роблять до 30 штук на місяць, і вони, на жаль, летять до нас», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.

«Одну із розробок для ППО презентував Борис Філатов, вона робиться з застосуванням дніпровської влади, це автомобілі зі спеціальними зенітними установками з нічними прицілами, камерами. Інформація до них надходить одразу з супутнику, і вони правда дають 100%-й результат. Шахеди були збиті. Крім того, тестуються нові надзвукові системи, щоб визначати ці дрони ще раніше, ніж вони долетять до міста. І вони вже починають працювати. Тому наші сили ППО здобули 100% успіху під час минулої атаки іранськими дронами», – наголосив Геннадій Корбан.

«Є маса питань, якими займається міська влада, щоб допомогти дніпрянам. До Громадської ради входять ті, хто допомагає нашим людям. Сюди можна звернутися з питаннями світла, води й тепла. У кого що пропало, які є аварійні ситуації, і це дуже важливо. З цими питаннями дніпряни можуть звертатися до мене. І члени Громадської ради постійно контактують з містянами. Людям, які не можуть самотужки впоратись, члени громадської ради можуть привозити гуманітарну допомогу. З ними постійно будуть на зв’язку, їм постійно будуть допомагати. Я бачу відгуки людей, я бачу, що більшість задоволені. Ми не можемо фізично допомогти одразу усім, але ми намагаємось.

Найгостріші проблеми – це світло, вода і тепло. Без цього людям не можливо жити. На жаль, система критичної інфраструктури, яка була побудована ще у радянські часи, пов’язана між собою. Якщо вимикають світло – люди можуть залишитись без усього.  Ми зараз робимо багато, щоб відокремити критичну інфраструктуру від житлових будинків. Це може допомогти забезпечити теплом та водою людей навіть у разі відключення світла», – додав Геннадій Корбан.

«Будуть відкриватися додаткові Пункти незламності, я навіть попросив провести інспекцію цих пунктів, щоб ми розуміли що там є. Люди досить мужньо ставляться до таких труднощів. Люди готові перетерпіти цю зиму, щоб вигнати ворога та перемогти у війні. Я хочу звернутися до бізнесу – людей треба підтримувати. Також хочу, щоб люди розуміли, що у місті є влада, яка завжди готова допомогти. Разом переживем цю біду», – додав Геннадій Корбан.

Читайте також: Газобалонне обладнання у багатоквартирних будинках заборонене: жителям Дніпропетровщини нагадують про правила безпеки.