Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Я вірю в ЗСУ та їх мотивованість»

Дніпропетровська область готова до захисту від російських окупантів. Крім того, навіть може допомагати захищати і Запорізьку область. Втім головним завданням Дніпра та області є допомога переселенцям, яких зараз в області понад 160 тисяч. Про це в етері «Інформоборони» на каналі ДніпроТВ розповів Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан.

«Ми маємо ще більш мобілізуватись. Такої кількості переселенців у нашому регіоні не було навіть у 2014 році.
Особливу увагу у нас зараз приділяють і пораненим, яких доставляють у лікарні міста та області. Нині поранених понад 1200 осіб, із різною важкістю уражень. Мова йде як про цивільних, які постраждали від російської агресії, наприклад, ті, хто постраждали від обстрілу вокзалу в Краматорську, так і військові. В особливо важких випадках ми намагаємось відправити поранених ще далі, за кордон. Однак хочу підкреслити, що наші лікарі героїчно борються за кожного, піднімають, ставлять на ноги та навіть повертають в стрій
», — розповів Геннадій Корбан.

За словами Керівника Центру ТРО Дніпра, у місті немає військових. В Дніпрі залишились виключно цивільні містяни та переселенці. А от всі захисники виведені на відповідні позиції за містом – і готові його обороняти. А от у мотивованості та вміннях наших ЗСУ, добробатів та ТРО Геннадій Корбан не сумнівається.