Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Електробудинки Дніпра забезпечать генераторами»

«На Донбасі ситуація критична, росіяни намагаються прорвати оборону, кидають купу м’яса, там гори трупів. Вони продовжують давити та кидають усе можливе. Я вважаю, що такий агресивний наступ через те, що у них зміна командування. Всі ці намагання пов’язані не тільки з метою захопити територію, а ще й через зміни всередині: так вони намагаються довести своєму господарю свою віру. Ми бачимо, що внутрішньополітичні розбірки є всередині росії. Щодо розширення фронту – він і так великий, розширяти уже нікуди, тільки звужувати треба. Подивимось, що буде в росії: зміна командування, то значить буде зміна тактики. Морози прийшли, наше місто продовжує допомагати. На війні не вистачає багато чого. У великому дефіциті зараз дрони, що ми уже закуповуємо і передаємо різним підрозділам. Зимову форму, гуму, генератори і акумулятори – це все постійно передається ЗСУ, ми просто не піаримось на цьому, військові залишають заявки і отримують все необхідне», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«У нас великі надії на сили ППО, які будуть збивати все, що буде летіти. Це на першому плані. А місто робить дуже багато, щодня ми допомагаємо ППО і ми ні в чому не відмовляємо їм.

Щодо критичної інфраструктури – ми забезпечуємо її потужними генераторами. Критична інфраструктура отримує деяку автономність. Далі ми плануємо в деякі будинки поставити генератори. Пункти незламності забезпечуються усім необхідним, купуються різні засоби в школи, щоб люди змогли навіть там приготувати їжу. З комунальними службами простіше комунікувати, ми працюємо з ними постійно. Щодо ЦЕК та ДТЕК, то вони уже набагато краще з нами спілкуються. Але є щось необхідне. Є аварії, в яких місто не може брати участь без спеціалістів цих компаній. Ми продовжуємо працювати з ними і ніхто не буде зупинятися в цьому питанні», – наголосив Геннадій Корбан.

«Дійсно, дороги минулого року не робив ніхто, але ми сподіваємось, що цьогоріч капітальні ремонти зможуть дозволити. Тому служби готуються, і якщо буде дозвіл – ми відразу ж вийдемо і будемо їх ремонтувати, щоб людям було простіше пересуватись», – додав Геннадій Корбан.

«Щодо демонтажу пам’ятників: певно, радянські пам’ятники давно треба було демонтувати, щодо різних діячів – певно, проросійських треба демонтувати. А інше питання: кого можна залишити, кого – ні. Я просто намагаюся не занурюватись в цю тему, бо є важливіші питання, а з пам’ятниками ми розберемось. Я взагалі – за сучасне мистецтво і мені дуже подобаються інсталяції, які не символізують ніякої ідеології», – додав Геннадій Корбан.

Читайте також: На Дніпропетровщині СБУ викрила чергових антиукраїнських агітаторів.