Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан допомагає обороні країни навіть перебуваючи вимушено за її кордонами

Геннадій Корбан на обороні кордонів Дніпропетровщини стоїть з 2014-го року, стверджує Оксана Піддубна. Вона вже пікетувала одного президента з плакатом «Геннадій Корбан зробив для армії більше, ніж президент». І готова знову.

Оксана Піддубна, ексдепутатка Кременчуцької міськради: “Цей плакат я би підняла і зараз. Можна сказати, що плакат, що «Генадій Корбан зробив для армії більше, ніж президент». На жаль, президенти змінюються, а плакат залишається актуальним. На жаль, тому що треба, щоб було навпаки.

Олександр Курбатов — журналіст і військовий, на фронті з 14-го року. Розповідає те, що бачив на власні очі.

Олександр Курбатов, журналіст, офіцер ЗСУ: “Ми все отримували від міста, від штабу, яким керував Геннадій Корбан. Було кілька прикладів, коли наша рота заїхала в Донецьку область, а там були дуже важкі грунти. І місто допомогло нам. На межі Дніпропетровської області величезна кількість комунальної техніки з Дніпра копала кілометри окопів. Я це точно знаю. І я знаю, що керував цим штабом Корбан”.

В Україну продовжують надходити автівки, дрони, інша допомога за сприяння відомого дніпрянина. Триває і його висилка.

Геннадій Корбан, керівник Штабу тероборони Дніпра: “Я займався виключно обороною країни, обороною міста, обороною регіону. Так, я займався цим масштабно, і займаюся. Але це ніяк мене не робить політиком якогось масштабу, щоб на мені зганяти… Можливо, це показова історія. Просто вибрали людину, на якій відпрацювали такий неконституційний жахливий жест, щоб іншим не кортіло”.

Більш того, переслідують тих, хто висловлює підтримку Корбану.

Оксана Піддубна, ексдепутатка Кременчуцької міськради: “По декільком моїм коментарям, які не сподобалися владі — коментарі були стосовно витрачання коштів, мені було цікаво, як витрачаються кошти на армію — то мені також було написано, що СБУ потрібно мною зайнятися. Я так почитала, що і Кличко у списку тих людей, яких потрібно позбавити громадянства. Такий цікавий тиск. Я вважаю, що навпаки, тим, хто знаходиться за кордоном, можливо дати навіть подвійне громадянство, щоб українці надсилали кошти, щоб українці поверталися. Не розганяти потрібно, тим паче тих, хто підтримує армію, хто підтримує Україну”.

Тим часом петиція про перегляд рішення стосовно Геннадія Корбана набрала вже майже 15 тисяч підписів.