Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан: «Дніпро готовий до блекауту, посилюємо підтримку»

«Щоб захистити критичну інфраструктуру, потрібні кращі системи ППО, які можуть збити ракети різноманітного плану, якими по нам гатять. Наступне рішення – створювати енергетичні острови всередині країни. Це досить важка і тривала задача, але до неї можна приступити уже зараз. Ми повинні звернутися до наших партнерів, щоб нам надали технічні можливості заміни трансформаторів для «Укренерго». Бо путін з його поплічниками що роблять: вони легко розібралися з нашою енергосистемою і пішли гатити великі підстанції», – заявив керівник Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан в етері марафону «Інформоборона» на телеканалі Дніпро TV.

«Ми повернули наш Херсон. На цьому напрямку посилилась напруга, обстріли Херсонщини, там зараз гаряче. Переправи в зиму ніхто штурмувати не буде. Обстріли мирного населення буде продовжуватись. Найгарячіше – на Донецькому напрямку, там російський десант та найманці, яких не шкодують і кидають як м’ясо. Постійно коливається ситуація на фронті. Найцікавіше – напрямок Сватово, Луганщина. Я вважаю, що цієї зими ЗСУ можуть там досягти значного успіху і порадувати нас всіх звільненням частини Луганщини. Що стосується Мелітополя, Бердянська – ми всі знаємо, що окупанти там активно зводять оборону, щоб нашим військам було складно в цих зонах. Звісно, хочеться, щоб наші ЗСУ могли відкинути загарбників від Енергодара, від Запоріжжя, але ми бачимо – поки тут тихо. Будемо сподіватися на краще і на просування на Запорізькому напрямку», – наголосив Геннадій Корбан.

«Дніпропетровщина долучається до створення пунктів незламності. Вони є уже в кожному районі і будуть формуватися далі. Всі ці адреси будуть опубліковані, люди зможуть там зарядити пристрої, отримати зв’язок, набрати воду», – додав Геннадій Корбан.