Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Геннадій Корбан дав ексклюзивне інтерв’ю британським ЗМІ

Геннадій Корбан продовжує очолювати та керувати Штабом оборони Дніпра. Після позбавлення його громадянства, офіційних пояснень з боку Офісу Президента так і не з’явилося. Проте з’явилося ексклюзивне інтерв’ю самого керівника Штабу оборони Дніпра.

“Ця війна ще страшніша за Другу світову. Ворог теж це знає і теж розуміє, що Дніпропетровщина для нього буде як Сталінград”, – голова Штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.

Так у студії телеканалу ВВС Геннадій Корбан висловився про події в країні та про підготовку Дніпра та області до оборони.

“Я спокійний за Дніпропетровщину, я спокійний за місто Дніпро, тому що в принципі за півроку, які я керував і продовжую поки що керувати Штабом оборони і міста та області. Була побудована унікальна система оборони. Відбудовано 5 рубежів оборони при чому це не просто якісь окопи, це не просто там якісь бліндажі, а це бетонні споруди, тобто це все зроблено по військовій науці”.

Після тих зусиль, які були зроблені для оборони і захисту, позбавлення його громадянства виглядає абсолютно алогічнім, вважає Геннадій Корбан.

Такий цинічний крок, якось його потрібно хоча б пояснити навіть мені не хочете пояснити, поясніть людям, які ставлять запитання. Я для себе відзначив кілька версій, які більш-менш сформульовані. Перша версія звучить так, часто згадувана версія звучить так, що це через те, що я зустрічався з американським політиком від Республіканської партії Вікторією Спартс і мав із нею якісь багаточисленні контакти“.

Геннадій Корбан не приховує, мав кілька хвилинне спілкування із конгресвумен, яка була присутня у момент підписання ленд-лізу для України.

“Ми говорили переважно про те, як потрібно комплектувати бойові бригади озброєнням і як потрібно складати заявки… вона пояснювала мені, що озброєння складається під завдання. Є така бригада, яка тримає ось таку ділянку фронту, в неї є військові завдання. Розумієте, так? І це завдання, це ж планування”, – каже Геннадій Корбан.

Друга версія, на думку Геннадія Корбана – це дружба з військовим журналістом Юрієм Бутусовим, яка почалася ще у 2010 році. І що начебто голова Штабу оборони Дніпра впливав на головного реактора Цензор.НЕТ.   

“Бутусов – це не та людина, якій можна дати гроші. Він по-перше морально такий, моральний авторитет. Так я можу сказати… і він дуже поважаємий, в тому числі серед військових. Тому що це один із небагатьох журналістів, який не бере гроші. Він професійно ставиться. Ось ви задаєте питання де ж він бере гроші, він займається фандрайзингом, йому люди допомагають”.

На запитання чи повернеться Геннадій Корбан в Україну, він відповів – так. Бо це його Батьківщина, і вона зараз потребує всебічної підтримки. До речі, знаходячись за кордоном, голова Штабу оборони Дніпра продовжує допомагати озброювати українську армію. Днями на потреби ЗСУ було передано 60 вантажівок та позашляховиків.