Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Генератори, вода та ліки: як забезпечені лікарні Дніпра

Андрій Бабський, заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров‘я населення ДМР, в рамках чергування по місту відвідав одну з міських амбулаторій для перевірки виконань доручень міського голови Бориса Філатова щодо забезпеченості медичних закладів та функціонування медичної інформаційної системи.

На випадок відключення світла в амбулаторії є 2 генератори, аби медики могли надавати необхідну допомогу. Нещодавно амбулаторія отримала ще один, більш потужний генератор на 33 кВт. Наразі його під’єднують до мережі.

Створено запаси питної та технічної води — 400 літрів та 500 літрів відповідно. Є запаси продуктів тривалого зберігання. За рахунок місцевого та державного бюджетів, коштів НСЗУ та гуманітарної допомоги в закладі зробили запас лікарських засобів на 6 місяців.

3 1 квітня в Україні впроваджено електронний рецепт на всі рецептурні лікарські засоби. За цей час в цьому центрі було виписано вже 1300 е-рецептів.

Щоб отримати рецепт, необхідно звернутися до будь-якого лікаря первинної чи спеціалізованої медичної допомоги. Такі призначення завжди будуть доступні у смартфоні пацієнта. У разі відсутності такого гаджету, лікар зможе зробити призначення і на паперовому рецептурному бланку.

Читайте також: Замість автодору на Дніпропетровщині запрацювала нова служба