Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Гав-гав фест»: у Дніпрі пройшов кінологічний фестиваль

Свято для хвостатих. У Дніпрі пройшов фестиваль «Гав-гав Фест» для песиків та їх власників. 

«Зараз ми запрошуємо самих юних, які ще в юному хендлері перший раз».

Біглі, тер’єри, голден ретривери, бульдоги, шпіци. Десятки хвостатих улюбленців з Дніпропетровщини і Запоріжжя зібрав «Гав-гав-фест».

Софія Райцина, учасниця фестивалю: «Моя собака сьогодні показувала стійку, дзеркальну букву «т» та по колу».

Тринадцятирічна Софія на фестивалі вперше. Приїхала із Запоріжжя. У конкурсі «Юний хендлер» вона з улюбленицею Джесі зайняли друге місце.

«Собаку я тренувала пів року. Дуже гарний конкурс, я дуже задоволена. Я з дитинства з собаками, мені дуже подобається. Дізнаюся щось нове про собак».

Організатори придумали для собак та їхніх господарів цікаві завдання.

Тетяна Пальчун, виконувачка обов’язків директора «Центру дитячої та юнацької творчості» Дніпровської міськради: «Сьогодні для собак підготували цікаві конкурси: «Юний Хендлер», собака на митниці. Буде супроводжуватися цікавими призами. Концепція цього заходу полягає в тому, що гуманність до тварин, виховання і дресирування собак».

Кілька годин вправ і випробувань – і судді оголосили переможців. Усім чотирилапим учасникам фестивалю вручили подарунки і смаколики.

Світлана, переселенка з Енергодара: «Дуже гарно, дітки трохи відволікаються від всього. В такий час це дуже гарно».

Сергій, дніпрянин: «Класно, чесно. Діти, які люблять тварин, вони привівають любов до тварин — це милосердя. Просто любити тварину і все».

Розважали присутніх і професійні кінологи. Їхні вихованці продемонстрували свої специфічні здібності – шукали вибухівку і атакували противника.

На фестивалі також збирали кошти для тварин, які залишилися без своїх господарів через війну.

Сергій Луденський, заступник директора департаменту молодіжної політики та національно- патріотичного виховання Дніпровської міськради: «У притулків міста, взагалі у всіх, потреби кожен день зростають. Тим паче, що на порозі зима. Це питання опалення, це питання утеплення, вольєрів і будинків для тварин».

Збір коштів триває на сайті центру допомоги тваринам.