Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ганна Маляр закликає українців не висвітлювати у соцмережах дії ЗСУ до появи офіційної інформації

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр пояснила чому не можна розголошувати інформацію про дії наших військових до того, як про це повідомлять офіційні джерела:

“Чому НЕ МОЖНА публічно говорити, що ЗСУ вийшли з… або зайшли у … населений пункт ДО того, як про це заявить Генштаб? Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час – добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції.

Приміром, одночасно з виходом з або заходом в місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їх реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші. Все, про що можна в цей момент говорити, – говорять офіційні джерела: Генштаб і Міноборони.

Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові операції – як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане”, – повідомила Ганна Маляр.

Читайте також: Чисельні ракетні удари з території Білорусі вночі – масштабна провокація рф, – ГУР