Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Фотографії з фронту надрукували у календарі на 2024 рік

Щорічний календар презентували у Дніпрі. На ньому зображені військові з подарунками від дітей. Аби втілити цю ідею у життя, захисникам на передову передали дитячі малюнки, витинанки та ляльки-мотанки. У Донецькій області фотографував військових Валерій Кравченко.

Військові 128 бригади ТРО разом з учасниками міського конкурсу “Собори наших душ” роздивляються календар на 2024 рік.

Микола з позивним «Фідель» зображений на сторінці з “травнем”. Розповідає, конкурсна робота п’ятнадцятирічної Аліни, з якою він фотографувався, — вразила до глибини душі.

“Як дівчина гуляє степами, вільними від загарбників, і церква. Це як наше майбутнє. Діти роблять красу, не забувають допомагати нам триматися”, – каже військовослужбовець «Фідель».

А це Аліса — з її витинанкою фотографувався військовослужбовець з позивним «Алекс». 

“На моїй витинанці було зображене свято Пасха, я в цілому дуже захоплююсь українськими традиціями, тому дуже часто на своїх роботах зображаю саме українські традиції. Це дуже класно, коли люди відзначили твою роботу, вона змогла “підняти” або ощасливити когось”, – розповіла вихованка КПНЗ “Центр позашкільної роботи №1” Аліса Московцева.

На презентації діти подарували свої роботи військовим.

“Першочергово ці календарі будуть подаровані і вже сьогодні були подаровані частині 128 бригади ТРо Дніпра, які зараз на Донецькому напрямці. Там і робилися ці роботи. Далі вони будуть подаровані закладам позашкільної освіти. І будемо дарувати до новорічних свят діткам загиблих військовослужбовців та діткам з тимчасово окупованих територій”, – повідомила головна спеціалістка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Діана Нахутіна.

Всього надрукували 600 календарів. Якщо на них буде великий попит, можливий додатковий тираж.

Читайте також: Впевнені кроки до одужання: реабілітація військових у Дніпрі