Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Фінський «співак-поліцейський» відмовився від концертів у росії на користь українців

Спеціально на підтримку України Петрус Шродерус лише за кілька днів вивчив українську пісню «Ніч така місячна».

28 та 29 квітня у фінських містах Йоенсу та Тампере відбудуться концерти на підтримку України оперного співака і співробітника поліції Петруса Шродеруса. Про це йдеться у матеріалі на сайті Укрінформу.

Співак-поліцейський став дуже популярним після того, як узимку 2020 року, за часів початку пандемії, заспівав фінською стару радянську пісню «Я люблю тебя жизнь». Пісня не мала жодного політичного підґрунтя, але її дуже часто стали використовувати у росії.

Бувало таке, що пісні Петурса у росії використовували без його відома. Так, 23 лютого організатори концерту в росії показали в ефірі пісню «Rakastan elama» («Я люблю тебе життя»), взявши кліп із ютуба без відома співака та його менеджера.

Через таку популярність весь 2022 рік співака був розписаний у щільному графіку концертів у росії. Але у березні у мережі з’явився банер нової, екстрено зібраної концертної програми Петруса Шродеруса, де співак-поліцейський стоїть на тлі прапора України.

Менеджерка співака, Ганна Віденіус, разом із Петрусом вирішили скасувати всі концерти у росії. Натомість вони влаштовують благодійні концерти у Фінляндії на підтримку України.

Читайте також: У Мелітополі росіяни захопили краєзнавчий музей, де зберігається скіфське золото

Для біженців з України на такі концерти завжди є безкоштовні квитки. Спеціально до програми на підтримку України Петрус лише за кілька днів вивчив українську пісню «Ніч така місячна». Зали аплодують стоячи.