Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Філатов: «У Дніпрі податок на нерухомість, яка зазнала пошкоджень від атак рф, знизили на 25%»

У Дніпрі для нерухомого майна, котре через удари військ рф зазнало незначних пошкоджень, затверджено знижувальний коефіцієнт 0,75 до чинних ставок, наголосив мер Дніпра Борис Філатов за підсумками 38-ї чергової сесії міськради. Фактично відповідний податок зменшено на 25 %. Йдеться про будинки, оселі та приміщення, якими володіють як звичайні містяни, так і юридичні особи. Це — нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Тож знижувальний коефіцієнт застосовується, якщо будівлі (житлові та нежитлові) залишаються придатними для проживання чи роботи і внесені до Держреєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.
Пільга діятиме протягом податкового періоду, в якому сталося пошкодження.
Водночас, якщо нерухомість була сильно понівечена або ж повністю знищена ворожими ударами, то за законом України від 11 квітня 2023 року податок на неї не нараховується взагалі.

Читайте також: Дніпрянам компенсують до 100 тис. грн витрат, пов’язаних з переходом на індивідуальне опалення, — Філатов.