Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Феномен чи крінж? Український гопак став трендом TikTok

Гопак танцюють по всьому світові! Виникнення знаменитого танцю пов’язують з бойовими тренуваннями козаків Запорізької Січі. А сьогодні цей бойовий танець став справжнім трендом у соціальних мережах. Сотні іноземних блогерів виконують складні рухи та отримують сотні тисяч вподобайок.

Надскладні рухи, грація та енергія вражають кожного, хто його бачить. Гопак — це танець, що народився на українських землях. У виконанні ансамблю Вірського він став восьмим чудом світу.

 «Гопак» – це дійсно феномен, вважає керівник Народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка».

«У мене таке враження що гопак рождається з кожною українською дитиною в душі. Будь який Гопак мається в репертуарі кожного колективу, гопак – це основний танець і він єдиний, якщо це вдала постановка, це золотий фонд кожного колективу, будь то колектив «Вірського», або якийсь самодіяльний колектив.» – розповідає Сергій Жир, керівник Народного ансамблю фольклорного танцю «Веселка».

Український гопак уже давно став візитівкою нашої країни і частиною світової культури. У соціальних мережах нещодавно з’явився новий вірусний тренд — американці, китайці, французи, німці, та багато інших іноземців викладають свої відео, на яких танцюють гопак.

Відео іноземців настільки надихнули керівника та учасників ансамблю, що вони вирішили відзняти свою версію тренду.

Вікторія займається танцями з 3-х років, в ансамблі «Веселка» вже другий рік. Каже, приємно бачити подібні відео, бо відчувається підтримка світу.

«Гопак не дуже складний, але він насичений трюками, це така основа цього танцю, я бачила багато відео в тік току, в інстаграмі про те, як танцюють цей гопак.» – каже Вікторія Павлова, танцівниця.

Пісня – це душа народу, а танець – це характер нації. А ще це підтримка України у нелегкі часи.  Бо у Тік Тоці цей тренд відзняли вже понад півтори тисячі користувачів з усього світу.

Читайте також: Найбільший бал за артистизм за всю історію федерації IPSF. Дніпровська спортсменка – чемпіонка світу у змаганнях на повітряному кільці