Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Фейковий «президент України» з Дніпра проведе за ґратами щонайменше три роки

До реального терміну ув’язнення засуджено лідера фейкового «народовладдя», який оголосив себе «президентом» та сформував тіньовий уряд. Про це повідомили в СБУ у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, лідера антидержавної організації так званого «народовладдя» було викрито у Дніпрі у грудні 2021 року на публічних закликах до повалення конституційного ладу України, у тому числі і насильницьки.

«Легітимний президент» збирав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» і разом з ними формував тіньовий уряд. Діючі державні органи були визнані «терористичними структурами».

СБУ викрила антидержавного діяча, і за рішенням суду у 2022 році його було засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.

Але навіть можливість потрапити за ґрати не зупинила лідера псевдонародовладдя, і він активізував антиукраїнську та сепаратистську агітацію в інтернеті, яка використовувалась ворогом під час війни у пропагандистських сюжетах та статтях «рупорів кремля».

За поданням Служби безпеки України, на підставі зібраної доказової бази, суд скасував йому випробувальний термін. Співробітники СБУ спільно з Нацполіцією затримали зловмисника в Києві та супроводили до місця відбування покарання. Найближчі декілька років він проведе за ґратами.

Читайте також: Унаслідок нічних обстрілів Нікопольщини пошкоджено церкву і пам’ятник