Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Етноджаз та класична індійська музика: в Дніпрі відбувся концерт київського гурту «The Heavenly rіver»

Індійський етноджаз у виконанні українців. У Дніпрі відбувся концерт київського гурту «The Heavenly rіver». Музиканти виступають у традиційних індійських костюмах під акомпанемент табли, втім, співають українською, а грають передусім медитативні мелодії. Дніпрян така індійська музика здивувала, адже звикли зовсім до іншої — як у Боллівуді.

«Древо, тонкої, високої, тонкої, високої».

Це столичний гурт «The Heavenly rіver». Вони нечасті гості в Україні. Здебільшого гастролюють Європою та Індією. Грають індійські мотиви, втім, співають українською.

Валерія Марченко, учасниця та одна із засновників гурту: «Індійська класична музика. Ми робимо на цьому акцент, адже в Україні таке рідко можна зустріти. В нас екзотичні інструменти є — табли».

Катерина Кравченко, організаторка концерту: «Музиканти з Києва. Гурт називається «The Heavenly rіver», що в перекладі «небесна ріка». І вони вже грають, якщо я не помиляюсь, ще з 90-х».

Залу для виступу прикрасили сарі  — це традиційний індійський одяг. Звучали передусім медитативні мелодії. Дніпрян індійський етноджаз здивував.

Євгенія, дніпрянка: «Я вперше почула цю музику, мені сподобалося. Але я більше серіали, фільми індійські дивилася».

У колективі 5 учасників, втім, на цей виступ запросили віолончелістку, флейтистку та вокалістку. 
Дніпро став першим, після столиці, українським містом, де виступили музиканти.

Читайте також: Нескорена фортеця: телеканал «Дніпро ТV» зняв фільм про Бахмут