Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Енергетична стійкість: у Дніпрі встановлюють 13 джерел безперебійного живлення для світлофорів

Заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Олександр Лещенко під час чергування по місту проінспектував роботи з встановлення акумулятора на одному із світлофорних об’єктів міста.

Дніпро – перше місто в Україні, яке почало використовувати акумулятори для світлофорів для забезпечення їхньої роботи у випадку вимкнення електроенергії. До кінця 2023 року буде встановлено 13 джерел безперебійного живлення для світлофорних об’єктів, які були визначені сумісно з патрульною поліцією.

Тестувати акумулятори для світлофорів розпочали ще наприкінці 2022 року після перших блекаутів, коли виникали транспортні колапси та зростала кількість аварій. Одна з причин – припинення електроживлення світлофорних об’єктів.

“Головна перевага акумуляторів – вони не потребують додаткового обслуговування, на відміну від генераторів. Також при появі світла заряджаються автоматично. Акумулятори зможуть підтримувати роботу світлофорних об’єктів протягом 4-5 годин. Діапазон робочих температур: від -20 до +55°С”, — Дмитро Герасимов – директор КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР.

Також Олександр Лещенко перевірив готовність до вимкнень електроенергії одного з АТП, яке обслуговує міські автобусні маршрути Дніпра.

Автопідприємства міста готові до всіх можливих викликів зимового періоду – закуплено зимову гуму, проведено заміну мастил та всіх технічних рідин, проведено огляди опалювальних систем та елементів ущільнювачів салону.

Водночас перевізники Дніпра готуються до можливих відключень електроенергії через масовані ракетні атаки.

Зокрема, всі АТП забезпечені генераторами, аби навіть в умовах відсутності світла не зупинялися найважливіші технічні процеси обслуговування автотранспорту. Загалом автопідприємствами міста було закуплено 16 генераторів для виконання ремонтних робіт та технічного огляду транспорту потужністю від 5 до 30 кВт.

“Також створено запаси палива для роботи автопідприємств в умовах повної відсутності доступу до палива протягом 10 днів. Загальні резерви палива складають понад 120 тонн”, — Володимир Нахутін – директор автотранспортного підприємства.

Читайте також: Атака на “Київстар”: чому абонентам заблокували доступ до нацроумінгу та чи є витік абонентської інформації?