Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ексклюзивне інтерв’ю з водієм дніпровського автобуса, біля якого 10 жовтня розірвалася ракета

Народився у сорочці. 10 жовтня рашисти атакували ракетами житлові квартали Дніпра. В одній з будівель загинули четверо людей. Вибуховою хвилею і уламками пошматувало автобус із двадцятьма пасажирами. В якому стані  зараз водій тієї маршрутки та як згадує жахливий ранок? 

«Бабах… Я повертаю, це секунди, і летить ця цегла. Я нахилився, а вже другого вибухсу не бачив».

62-річний водій Олександр Філонов 10 жовтня може святкувати другий день народження. Це той самий водій автобуса, поряд з яким вибухнула російська ракета.

Олександр Філонов, постраждалий водій: «Я по гарячці вискочив, а потім ліг. А хлопці кажуть: «Так у тебе позаду поріз, ребра видно». А я не чув. Ну, воно секунди. Хочу низько вклонитися автобусу, що прийняв на себе весь удар, а я залишився живим».

В Олександра важке поранення грудної клітини. Лікарі зробили операцію.

Світлана Зиненко, начальниця відділу експлуатації АТП 11205: «Лікування та реабілітація займе деякий час. Але, звісно, ми переживаємо за нього, вболіваємо за нього і чекаємо на повернення». 

Транспортники демонструють уламок ракети, який пробив автобус.

«А ось уламок, який пробив торпеду. Ми знайшли його в салоні автобуса».

На момент прильоту в салоні автобуса було до 20 пасажирів.
Загалом 10 жовтня по Дніпропетровщині рашисти випустили 18 крилатих ракет. У Дніпрі загинули четверо людей, десятки зазнали тяжких поранень.

Тетяна Квітницька, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської обласної військової адміністрації: «Станом на сьогодні, на ранок, в стаціонарах ще перебуває 7 пацієнтів, 6 з яких перебувають у стані середньої важкості, один ще біль-менш важкий. Вони отримують повний обсяг необхідної медичної допомоги, є позитивна динаміка».

Понівечений автобус в АТП планують відремонтувати. А водій, який вижив, хоче якнайшвидше повернутися до роботи.