Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Екс-губернатор Дніпропетровщини Олександр Бондаренко подався у партію Разумкова

Знову на ті ж граблі. Актор, фотомодель і екс-губернатор Дніпропетровщини Олександр Бондаренко повертається у політичне життя. Чим запам’ятався політик та якими будуть наслідки його повернення для області?

Рада, Разумков за трибуною, скріни патрії, фотожаби. Відсторонений спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков почав нове політичне життя. Першим його кроком стало заснування своєї політичної партії. Назву поки не вигадали, тому постаралися самі виборці. Так звана “партія Разумкова” отримує все більшу популярність. Але що з претендентами на партійні посади?

“Знайомі з Дніпра розповіли кумедне. Виявляється, нову політичну силу Разумкова на Дніпропетровщині дуже хоче очолити колишній голова ОДА Олександр Бондаренко”.

Таку інформацію оприлюднив блогер та журналіст Денис Казанський. Але чим Бондаренко заслуговує на довіру Дніпропетровщини? Серед головних досягнень політика та бізнесмена можна виділити не тільки невдалу кар’єру моделі для продавців спідньої білизни. Екс-губернатор також запам’ятався як найбездіяльніший очільник обласного керівництва. Будівництво дніпровського аеропорту було декілька разів анонсоване, але його початку за часів Бондаренка містяни так і не дочекалися.

Великого будівництва тоді так і не скалось. Усі анонсовані об’єкти почали будуватись тільки після відсторонення Бондаренка. Наприклад, дитсадок в Іларіоновому, який став найдорожчим проектом області, басейн у Слобожанському – його добудовують тільки зараз. А ще водогін до військових містечок Черкаського та Гвардійського, через який люди роками жили без води. Ремонти шкіл та садочків з програми «Будівництво 100+» почали ще у 2018 році, але так і не доробили.

Роман Гомасенко, начальник відділу культури, молоді та спорту Слобожанської сільради: “Неодноразово ми зверталися до обладміністрації з проханням виділити кошти на завершення будівництва, но поки що немає цих коштів”.

Відкриття майже всіх цих об’єктів відбувається тільки зараз, після повернення Валентина Резніченка. Славнозвісний міст у Нікпольському районі Дніпропетровської області іронічно обвалився під час пресконференції президента України Володимира Зеленського. Це була найпоказовіша демонстрація бездіяльності тодішньої обласної влади.
Така ж ситуація склалася з трасою Р-73, яку не менш пафосно, аніж аеропорт, презентував Олександр Бондаренко.

Олександр Бондаренко, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації: “Беруться керни 9000 квадратних метрів, згідно з ДБН і правилами “Укравтодору”, і перевіряється відповідність всіх шарів і конструктиву на нормам ДБН. Ну, це якщо технічними термінами”.

Але промова губернатора про трасу європейського рівня пішла у розріз із дійсністю. Скандальна фірма УПС, афільована до тодішнього очільника облради Святослава Олійника, вкладала асфальт з порушеннями. Про це пан Бондаренко, мабуть, просто не знав.

Віктор Романенко, голова ГО «Майдан Січеслав-Дніпро»: “Дорога 18-19 року була зроблена з порушеннями, але це вже було видно, і дорога теперешнього сьогодення теж зроблена з порушенням”.

Питання: хто він? Олександр Бондаренко – це політик чи одіозний бізнесмен? Екс-губернатор став відомий також прихованими доходами та нерухомістю. Політик приховував доходів на 1,5 мільйона гривень та не вказав нерухомість, через що і став фігурантом провадження НАБУ.

Станіслав Жолудєв, політтехнолог: “Все ж таки його чекає політичне майбутнє, бо він дуже незамінна людина для реалізації різних політичних проектів. Я не думаю, що ця політична персоналія буде в нагоді в подібній політичній партії”.

Тож навіщо довіряти Дніпропетровську обласну організацію партії Разумкова людям, які протягом цілого року заплющували очі на болючі проблеми регіону?