Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Джура» та День сім’ї: у Дніпрі дітям влаштували свято та вручили подарунки

З любов’ю до Батьківщини. Перетягування канату, смуга перешкод, стрільба з пневматичної зброї: у Дніпрі дітей вчергове зібрали позмагатись у всеукраїнській військово-патріотичній грі «Джура». Чергова по місту Дар’я Біла перевірила, як саме молодь залучають до національно-патріотичних заходів. Також в рамках чергування привітала малят з Центру довгострокового перебування та вручила їм подарунки.

У Дніпрі стартував черговий етап військово-патріотичної гри «Джура». Вона спрямована на патріотичне виховання дітей і заснована на традиціях українського козацтва.

Віталій Мальований керівник гуртка «Стрільба з пневматичної зброї»: «Гра «Сокіл» («Джура») складається з кількох етапів — стрільба з пневматичної зброї, зибрання АК 74, медицина, смуга перешкод.

Головна мета гри — побудова довіри між учасниками та цікаве дозвілля підлітків.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Грі «Джура» у Дніпрі приділяли увагу вже давно, є згадки 92-го, 95-го року. 2017 почалась нова хвиля розвитку Джури. Якщо освіта дитини — це майбутнє людини, то патріотичне виховання — майбутнє держави».

Далі чергова по місту завітала до «Центру довгострокового перебування ВПО». Тут живуть сім’ї з дітьми, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Для малечі щодня проводять майстер-класи та різноманітні ігри.

Дар’я Біла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Попри все, діти залишаються дітьми. Дитинство одне, і у нас з вами було одне. Тому важливо, попри всі умови, давати можливість і розвиватися, і щасливо проживати дні. Ми подаруавли діткам ось такі розмальовки, де вказані адреси всіх закладів позашкільної освіти. Тому запрошуємо всіх маленьких дніпрян, всіх гостей нашого міста завітати до закладів позашкільної освіти».

Дніпро став другим домом для тисяч сімей, які постраждали через війну. А заклади позашкільної освіти прийняли в свою родину кожну дитину та намагаються розрадити малечу і зберегти дитинство.

Читайте також: З початку року на Дніпропетровщині усиновили 20 дітей