Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дитмайданчик і шелтер за новітніми технологіями: як у Дніпрі дбають про комфорт містян

У Дніпрі продовжують працювати над покращенням умов життя. І попри війну дбають про комфорт громадян, які мешкають у місті. Секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара відвідав дитмайданчик, зведений за європейськими нормами та побував у надсучаному шелтері напередодні їхнього відкриття.

На нещодавно зведеному дитмайданчику — оглядини. Напередодні відкриття фахівці міськради та підрядники обговорюють останні деталі. Бо за тиждень на житломасиві Перемога з’явиться оригінальна дитяча зона. Її поява — подарунок від мешканців Кельна. Німецьке місто із початку повномасштабного вторгнення всебічно підтримує Дніпро.

«Ми бачимо з таких гарних брусів утаких нейтральних кольорах, як це і має бути зроблена конструкція, яка збирається дійсно, як конструктор. Додатково від нас резинове покриття для того, щоб діти відчували себе безпечно, невеликий спортмайданчик. Це зроблене для того, щоб наші діти росли в комфортних умовах, навіть не дивлячись на стан війни», — Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради. 

Двір великий, а дитмайданчика не було, діляться мешканці. Люди додають: тепер захаращена прибудинкова територія перетворилася на комфортну зону.

«Дітей дуже багато, але їм ніде гуляти, і зараз дуже класно, що буде така можливість у них», — розповідає місцева мешканка Марина.

У холі одного з приміщень Дніпровської політехніки тепер центр довгострокового проживання переселенців. Студент вишу Максим Свисенко, і за сумісництвом член правління Української студентської ліги, демонструє, як колись стара закинута будівля перетворилася на сучасний шелтер.

Новенькі спальні кімнати для родин з двох та трьох людей. А також кухня, санвузли, місця для прання та зони вай-фай. Активісти студентської ліги наочно демонструють, на що витратили грантові кошти від іноземних партнерів — ізраїльської ай-ті компанії та ООН.

«Ми почали будівництво цього центру 1 жовтня 2022 року. Вже 16 березня 2023 року ми відкрили двері нашого центру для перших мешканців. Станом на сьогодні у нашому центрі проживає 17 родин, це більш ніж 50 внутрішньо переміщених осіб, які забезпечені комфортними умовами проживання. А ще центр надає широкий перелік сервісів: від психологічних та юридичних консультацій і до спеціальних тренінгів. А буквально за тиждень планується відкрити ще один оновлений поверх для проживання. Окрім цього, там буде також, так як ми називаємо, ресурсний центр для розвитку ВПО. Це буде публічний лекторій, коворкінг також дитяча ігрова кімната, які будуть доступні не лише для мешканців нашого центру, а також для мешканців гуротжитку і прилеглих будівель», — ділиться Максим Свисенко член правління Української студентської ліги.

У найближчий перспективі студенти планують ремонтувати прилеглу територію, облаштувати майданчики, як для дорослих так і для дітей. Олександр Санжара, побачивши шелтер, був надзвичайно вражений.

Читайте також: Завершився ремонт у відділенні щодо надання послуг бездомним особам