Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дитячо-юнацький центр “Штурм” відзначив 31 рік діяльності

Сьогодні, 23 квітня, черговий по місту секретам міскради Дніпра Олександр Санжара завітав до КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм», який сьогодні святкує День народження.

З 1992 року цей центр об’єднує дітей за інтересами, підтримує сімейні традиції, виховує справжніх патріотів та сильних особистостей. За 31 рік діяльності охоплено понад 50 тисяч родин, які займаються в закладі вже декілька поколінь. Окрім тренувального процесу проводяться сімейні свята, масові заходи, патріотичні акції, пізнавальні програми, діджитал-проєкти, а також центр займається волонтерством. З початку повномасштабного вторгнення тут створили проєкт «Штурм-Допомога», який охоплює понад 3 000 людей з тимчасово окупованих територій. На постійній основі їм надається психологічна та гуманітарна допомога.

Сьогодні Центр «Штурм» – це 6 підрозділів в 4 районах міста, 3 000 вихованців, 100 педагогів (з яких 17 – зі статусом ВПО), 20 гуртків (215 груп), працюючих за 6 напрямами позашкільної освіти: військово-патріотичний, фізкультурно-спортивний, художньо-естетичний, оздоровчий, соціально-реабілітаційний та туристсько-краєзнавчий.

«Сьогодні ми зібралися, щоб відсвяткувати наш День народження, підтримати дітей та батьків та вкотре нагадати дітям, що попри все дитинство має бути яскравим. Бо весь час “Штурм”  продовжує об`єднувати найкращих дітей та педагогів і найкращих батьків. Бо ми – українці. Загалом, до святкування ми готувались рік, бо 30 річчя створення мали святкувати торік, проте, через війну нам не вдалось. Тож за цей рік в нас змінився репертуар, до того ж ми прийняли у свою велику родину 17 педагогів, які вимушено покинули свою домівку через війну. А сьогодні вони демонструють номера, які підготували разом з дітками. Тож дивували сьогодні новими напрямами та новими номерами», – зазначила директорка КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм», заслужена працівниця освіти України Ірина Герліванова.

Зі свого боку, Олександр Санжара додав: «Штурм – це велика родина, яка об`єднує дітей та їх батьків. Він дає дітям мету в житті, а головне – можливість займатись тим, чим їм подобається. Тут багато різних гуртків, і навіть моя донька відвідувала тут гурток з брейк-дансу. Тут професійні тренери, і тренер моєї доньки увійшов до команди, яка відома в усьому світі, яка підкорила штатівське шоу талантів. І тут багато є людей, які стали видатними спортсменами».

Читайте також: Бізнес-леді з Донецька: початок з нуля у новому місті