Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дитячі садки у Дніпрі відремонтують

Усі 204 дошкільних заклади Дніпра мають проблеми і це стало головною темою обговорення у міській раді.  Директор департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ксенія Сушко, що найбільше дитячі садочки потребують ремонту альтанок, оновлення вуличного освітлення та вікон.

На модернізацію кожного дитячого садка виділятиметься 400 тисяч гривень. Майданчики планують переробити під європейський стандарт: будуть виготовляти альтанки з якісної деревини, використовувати екологічно чисту фарбу та вставити металопластикові вікна. Освітлення хочуть поліпшити датчиками руху, прикріпленими до LED ліхтарів; вони працюватимуть з п’ятої вечора до сьомої ранку.

Говорили на нараді й  про становище огорож у дошкільних закладах. Депутати висунули пропозицію про встановлення антивандальних парканів та посилення патрулів навколо дитячих садочків. Ксенія Сушко підтвердила, що план щодо покращення огороджень знаходиться у розробці.

Нагадаємо, що у минулому році на модернізацію дитячих садків та гральних майданчиків було  виділено 26 мільйонів гривень.

Олександр Моторний