Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Двоє мешканців Дніпропетровщини виправдовували збройну агресію рф

Повідомлено про підозру двом мешканцям Дніпропетровщини, які виправдовували збройну агресію рф у соцмережах. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

За даними слідства, жителька Кривого Рогу через власні соцмережі поширювала антиукраїнські дописи. Жінка у своїх постах називала українців «нацистами», бажала успіхів російським військовим у «визволенні від фашизму», а в коментарях возвеличувала президента рф.

Наразі вона знаходиться під вартою.

Також викрито мешканця Кам’янського району, який під публікаціями проросійських Інтернет-спільнот поширював коментарі з виправдовуванням злочинів військових країни-агресора та називав війну «спеціальною військовою операцією».

Висновками судових експертиз підтверджено наявність у висловлюваннях підозрюваних виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Читайте також: На вулиці Калиновій у Дніпрі вогнеборці врятували на пожежі чоловіка та кота