Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дві школярки з Кривого Рогу перемогли на мистецькому конкурсі на честь Івана Франка

Дві школярки з Кривого Рогу стали лауреатками щорічного всеукраїнського конкурсу «Стежками Каменяра». Про це повідомляють у Дніпропетровській ОВА.

Переможців визначили у трьох номінаціях: «Проза», «Поезія», «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка». Серед кращих ілюстрацій – роботи юних криворожанок Софії Куліш та Єлизавети Цепур.

Учениця 4 класу криворізької школи №33 Софія Куліш посіла у конкурсі І місце. На одному малюнку вона проілюструвала одразу кілька віршів Івана Франка. Працювала гелієвими ручками.  

«З ідеєю допомогла моя вчителька художньої школи. Малюнок треба було зробити неяскравим, тому використовувала три кольори: золотий, срібний та чорний, – поділилася Софія Куліш. – Дуже полюбляю малювати. І пейзажі, і зображати у стилі аніме вигаданих персонажів. Постійно долучаюся до різних конкурсів. Цікаво, як мої роботи оцінять, наскільки вони вдалі»

Всеукраїнський учнівський конкурс «Стежками Каменяра» заснували за ініціативи Міжнародного фонду Івана Франка. Його організували разом із Міносвітою України, громадською організацією «Львівське товариство» у Києві та Львівським національним університетом ім. Івана Франка.

Читайте також: Врятуйте захисників Маріуполя: у Дніпрі відбувся захід на підтримку бійців полку «Азов»