Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДСНС у Дніпрі: міські рятувальні підрозділи — це сучасне оснащення і профессіоналізм

Близько 120 чоловік особового складу та 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки було задіяно від одного із загонів ДСНС України 14 січня на ж/м Перемога. Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту, завітав до одного з підрозділів ДСНС у Дніпрі та перевірив, як налаштована взаємодія міської влади і ДСНС.

«Це пожежно-рятувальна автодрабина з люлькою, яка проводе евакуацію людей з поверхів високих булівель, 32 метри».

Цією драбиною рятувальники спускали людей з верхніх поверхів зруйнованого будинку. 14 січня від цього підрозділу було задіяно 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 3 автодрабини.

Олександр Лимар, заступник начальника з реагування на надзвичайні ситуації державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області: «Техніка постійно змінювалась, особовий склад змінювався двічі на добу. Маємо розуміння, що це дуже важка праця по розбиранню конструкцій. Ми проводили ротацію особового складу кожні 8 годин».

Секрет успіху рятувальних операцій — комбінація професіоналізму і сучасного оснащення.

Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР: «На мій погляд, цей підрозділ дуже добре оснащений — сучасна техніка, сучасні прилади для гасіння пожежі».

В минулому році місто придбало пожежні рукави, паливно-мастильні матеріали. Виділялися кошти на ремонт пожежних драбин.

Читайте також: Заради спасіння людей: Дніпропетровський воєнізований гірничорятувальний загін ДСНС першим робить крок у небезпеку