Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі розширюють перелік безкоштовних занять для пенсіонерів

Дозвілля дітей та людей елегантного віку, а також безпечні укриття. Заняття з танцювальної зарядки у Дніпрі відвідують більше 150 людей. А для малечі оновлюються дитячі майданчики. Черговий по місту перевірив, як виконуються доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова.

«Слава Україні – Героям Слава! Україна — понад усе!»

Починай нове життя не з понеділка, а з ранкової зарядки. Саме таким правилом керуються активні слухачі Університету третього віку.

Аліна Левицька, тренерка: «Ви подивіться, які вони радісні, хоч стільки проблем навколо. Але ми даємо їм радість. Подивіться, які вони молоді, енергійні та симпатичні».

Всі вправи абсолютно безпечні та розраховані на людей поважного віку. Починають з більш легких вправ і поступово збільшують навантаження.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Загалом у нас на свіжому повітрі відбувються і плейстік, і східні танці. А загалом у цьому році, як почалась широкомасштабна війна, команда від нашого університету повертається на міжнародні змагання до Луцьку. Там вони ставали вже переможцями, і в цей раз ми чекаємо на них з перемогою».

Наразі заняття з оздоровчої зарядки проходять 7 разів на тиждень у різних районах міста.

У Дніпрі продовжують приводити до ладу дитячі та спортивні майданчики, які перебувають в аварійному стані. Роботи ведуться на декількох об’єктах одночасно. Один з них знаходиться на вул. Вознюка,3.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Зараз ми знаходимось у Придніпровську. Це великий майданчик, де ми оновили елементи. Майданчик оточений шістьма будинками. Ми перевірили, наскільки все якісно зроблено. Ми плануємо продовжувати в цьому році».

На серпень вже заплановано 10 ремонтів. З початку цього року КП «Розвиток територій міста» відремонтувало 37 комплектів обладнання.

Повідомляйте про несправності за телефонами Єдиної гарячої лінії ДМР: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Кожного дня представники профільних департаментів перевіряють облаштування укриттів у Дніпрі. В НТУ «Дніпровська політехніка» є 5 укриттів. Вони можуть вмістити більше 8 000 студентів, викладачів та містян.

Олексій Григор’єв, проректор з соціальних питань НТУ «Дніпровська політехніка»: «Виконуються роботи з внутрішнього впорядкування, додаткова закупівля обладнання, мішки з піском, процес триває».

До 20 серпня НТУ «Дніпровська політехніка» має отримати всі акти щодо користування укриттями.

Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Ми бачимо, що є велика і достатня кількість укриттів. Не всі вони в тому стані, як хотілося б, але зараз триває період їх облаштування. Але, що важливо: і студенти, і викладачі, і просто дніпряни мають змогу через кожні 100 м спуститися у безпечне укриття».

Укриття НТУ «Дніпропетровська політехніка» розташовані за адресою: пр. Д. Яворницького,19.

Читайте також: Військові показали, як працює антидронова система, яку їм доправив Дніпро (відео)