Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дорога замість болота: у Дніпрі ремонтують вулицю Яхненківську

На Яхненківській кипить робота. Раніше вулицею неможливо було проїхати через глибокі калюжі і побитий старий асфальт. Зараз триває встановлення зливової каналізації. Які ще роботи проведуть та коли завершать? 

Левко Мойсейович мешкає в цьому районі вже 80 років. Вулицю Яхненківську пам’ятає, як одвічне болото.

Левко Ручик, дніпрянин: «Тут постійно, починаючи з 43 року, було болото. Раніше рівень був нормальний, а з 77-го року — постійно болото. Тому тут немає маршрутки. Автобуси пускали, коли вода йшла».

Каже, місцевим доводилося прокидатися раніше, або пішки обходити вулицю, добираючись на роботу.

Левко Ручик, дніпрянин: «Коли тут зроблять, то люди можуть їхати вулицею. Звідти потоку немає, а звідси божевільний потік», — «Тобто ви говорите, що так буде краще?» — «Та не те що краще! Це буде чудово!»

Ремонт цієї вулиці був запланований ще в 2021-му році. Але через повномасштабне вторгнення росії і введення воєнного стану, його довелося відкласти. Нині роботи нарешті вдалося розпочати.

Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» ДМР: «Проводяться роботи по ремонту зливового колектора, а саме — будівництво водоприймальних колодязів, оновлення оглядових колодязів, заміна трубопроводу».

Проте, це лише частка від об’єму запланованих робіт.

Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «Після цього плануємо виконати облаштування бардюрного каменю — приблизно півтора кілометри. І після вже облаштування асфальтного покриття як на дорозі, так і на тротуарі».

Комунальники запевняють: роботи будуть виконані вчасно!

Читайте також: Світлі, комфортні, є звʼязок з диспетчером: дніпряни дали оцінку оновленим ліфтам у своїх будинках