Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Допомога військовим від підопічних терцентрів Дніпра

Підтримка з тилу. Щодня наші захисники ризикуючи власними життями боронять наш спокій. Аби зі свого боку допомогти наблизити нашу перемогу підопічні міських терцентрів виготовляють різноманітні вироби для бійців. Серед них: обереги, спідня білизна, шкарпетки, маскувальні сітки, кікімори.

Сітки, маскувальні костюми, спідня білизна і навіть прапори – все це виготовлене власноруч.  Люди з інвалідністю у міському терцентрі ледь не щодня шиють для ЗСУ. Влада у швейному класі лише рік, але вже захопилась цією справою.

«Мені дуже подобається, я тільки вчуся шити, але мені вже довірили шити прапори», – каже Влада Ткаченко, слухачка курсу «Швачка».

У цьому класі навчається 12 учнів. Працівники центру кажуть, таким чином підопічні одночасно навчаються та допомагають нашим захисникам.

«Ця робота їх дуже підтримує, вони знають, для чого вони це роблять, вони бачать свою роботу. В них навіть є грамоти, їм присилають підрозділи», – каже Наталя Ціпура, психологиня Міського центру соціальної допомоги.

З 24 лютого 2022 року підопічні центру передали військовим декілька сотень виробів.

Не залишились осторонь і відвідувачки денного перебування одного з міських терцентрів. «Бабусі для ЗСУ» роблять шкарпетки, білизну та багато іншого.

Пані Лідія створює обереги. З початку повномасштабної війни тут зробили більше ніж тисячу янголят, щоб вони берегли життя наших захисників.  

«Ми вдячні всім нашим діткам, які боронять нас від цієї навали, і хай наш маленький оберіг їх збереже від лютої ворожої кулі», – каже Лідія Єлькіна, відвідувачка терцентру.

Усі виготовлені речі підопічні та працівники терцентру регулярно збирають та передають на фронт. А разом із цим засоби гігієни та смаколики.

«З початку війни шиють натільну білизну, в’яжуть теплі носки, роблять оберіги, браслети, потім всі ці вироби ми передаємо нашим бійцям на фронт або пораненим бійцям до шпиталю», – розповідає Олена Грибанова, заступниця начальника відділу міського терцентру в Індустріальному районі.

За весь час повномасштабної війни підопічні центру передали захисникам понад 8 тисяч різних виробів.  Цього разу «Бабусі для ЗСУ» передали волонтерам спіднє, шкарпетки і навіть варення.

Далі волонтери доправлять допомогу бійцям.

Читайте також: Громадські об’єднання, що опікуються ветеранами, можуть взяти участь у конкурсі та отримати фінансову підтримку