Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Допомога від влади Дніпра і ООН: процедуру реєстрації постраждалих від ракетного удару спростили

У Дніпрі продовжують допомагати постраждалим в результаті ракетного удару по будинку на житломасиві Перемога. Мешканцям 118-го та прилеглих будинків щодня допомагають міськрада і навіть ООН. Процедура реєстрації постраждалих спрощена і відповідна допомога надається одразу.

Леонід, дніпрянин: «Я проживаю в будинку 120, Набережна Перемоги. Під час цього прильоту був вдома. Винесло всі вікна в хаті, рамою трошки пошкодило спину, але всі живі більш-менш».

Вікна квартири Леоніда виходять на 118-й будинок. Вибуховою хвилею пошкодило його житло. Дніпрянин звернувся до штабу допомоги постраждалим від ракетної атаки 14-го січня.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соцполітики міськради Дніпра: «За сьогоднішній день на матеріальну допомогу прийнято вже 162 пакети документів. Також ми прийняли 35 пакетів документів на відновлення здоров’я від людей, і є в нас пакети документів по загиблим». 

Окрім цього, постраждалі через QR-код можуть отримати разову грошову допомогу від ООН. Для цього при собі потрібно мати документи про проживання у зруйнованому будинку. Адміністрація Соборного району у разі втрати документів готова їх відновити.

Ірина Максименко, начальниця управління соціального захисту департаменту соцполітики міськради Дніпра: «Відновленням документів займається адміністрація Соборного району, але ми знаходимо будь-який спосіб допомогти людині одразу». 

Реєстрацію для отримання допомоги від міста і ООН спростили. Центр допомоги працює по буднях – з 8:00 до 20:00, у суботу з 8:00 до 15:00, вихідний неділя.