Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Допомога молодим вчителям та підготовка до бюджетної сесії: підсумки 43-ї сесії у Дніпрі

Допомога молодим педагогам, дерусифікація та підготовка до бюджетної сесії. Депутати Дніпра ухвалили низку важливих рішень під час 43-ї сесії міськради. Голосували стосовнопрограмрозвиткуміста, земельних відносин, бюджетних та інших організаційних питань. Також секретар дніпровської міськради проанонсував, що за два тижні депутати прийматимуть бюджет міста.

43-тя сесія міськради Дніпра. Традиційно її початок ознаменувався подякою нашим лікарям. Ще 12 героїв у білих халатахотримали памʼятні медалі, подяки та цінні подарунки.

Далі – голосування. У підсумкув Дніпрі дерусифікували ще 73 вулиці. Зокрема за зверненням містян вулицю Подєбрадської перейменували на Кожум’яки.

“Сьогодні приклад, коли перейменували, місцеві жителі вийшли з ініціативою. І змінили на ту назву, яка подобається містянам. Це абсолютно нормальний процес. Тобто головне для чого ми це робимо – в першу чергу для наших жителів”, – сказав секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Також депутати збільшилимолодим педагогам Дніпра щомісячні виплати. На сьогодні цю муніципальну надбавку отримують 111 містян. 

“Якщо раніше це було 2 000 гривень, то тепер ми говоримо про 5 000 з урахуванням податків. Молоді педагоги, які працюють перші три роки у навчальному закладі, матимуть змогу отримувати таку матеріальну надбавку”, – повідомила заст. начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

Земельні питання викликали жваву дискусію під час засідання. Втім, Дніпро повернув 2 земельні ділянки, які у свій час незаконно вивели з комунальної власності громади.

 Наступнасесія буде бюджетна. На ній депутати враховуватимутьі допомогу нашим захисникам. 

“Дніпро, як відомо, є одним з найбільших донорів для Сил оборони України. Було рейтингування журналу “Forbs”, який показав, що Дніпро найбільше серед міст, згідно з відкритими даними, надає допомоги захисникам та захисницям України. А нещодавно ми публікували зведену інформацію про допомогу. Ми розуміємо, що фактично 4 млрд грн за 2 роки ми витратили на сили оборони”, – зазначив Олександр Санжара.

Засідання тривало близько години, депутати працювали в конструктивному режимі.

Читайте також: Закулісся Дніпро ТВ: що показали майбутнім журналістам на екскурсії