Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Допомога матерям: у пологових Дніпра видають «Пакунки малюка»

У пологових будинках Дніпра видають «Пакунки малюка». Це натуральна допомога від держави. У набір входять найнеобхідніші у перші місяці після народження дитини речі. Батьки ж мають право взяти цю допомогу грошима. Яка процедура отримання? 

Ілона, мама: «Взагалі, пакунок малюка є корисним, а в теперішній воєнний час — це надзвичайна користь для молодої сім’ї, для мами. Дякуємо нашій державі і, безумовно, дякуємо нашому пологовому будинку». 

Всім породіллям від держави видають «Пакунок малюка».

Юлія Сергіївна, лікарка акушерка-гінекологиня: «У пакунок малюка входять всі необхідні речі для дитинки. Це ковдра, це дитячі речі, які необхідні на перші пів року. Це засоби гігієни як для дитинки, так і мами». 

Якщо в пологовому пакунок не видали, треба звертатися до підрозділів соцзахисту населення протягом 30 днів або обрати грошову компенсацію.

Наталія Прокопенко, заступниця начальника відділу прийому громадян Новокодацького району: «Громадяни можуть звернутися як до управління соціального захисту населення, так і оформити цю допомогу онлайн через комплексну послугу «Є малятко». 

Минулоріч у Дніпрі близько 6 тисяч мам отримали натуральну допомогу при народженні дитини. П’ять тисяч оформили грошову компенсацію «Пакунок малюка». В Україні загальний розмір допомоги при народженні дитини – 41 тисяча 280 гривень.