Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Допомагав у гарячих точках: водій автобуса з Дніпра отримав медаль за допомогу ЗСУ

Володимир Урський ще з 2014 року допомагає військовим — брав участь в обміні полонених, вивозив людей із гарячих точок. Після початку повномасштабної війни він працював водієм на гуманітарних коридорах, розповідають у департаменті транспорту.

Володимир працює водієм автобуса №73 у Дніпрі, а ще два тижні тому – виконував завдання ЗСУ. Він чи не щомісяця він буває у гарячих точках – допомагає військовим. 

Чоловік у пасажирських перевезеннях 25 років. За цей час «заснував» на ТОВ ВКФ «Ігрек» трудову династію: привів працювати свою дружину, згодом – і сина. А з початком воєнних дій на сході України у 2014-му водій разом з колегами брав участь в обміні військовополонених у Донецьку, вивозив людей зі Слов’янська та Краматорська. 

Вже в перший день повномасштабного вторгнення він відправився на допомогу.

«Коли 24 лютого почали нас бомбити, подумав: «А цікаво, моя допомога буде потрібна? Не минуло й 5 хвилин, коли вже начальник автоколони дзвонить і каже: «Збирайся, треба виїжджати». І зрозумів, що потрібен, тож треба допомогти. У мене та хлопців з підприємства ніколи не було такого, щоб ми боялися кудись їхати», – розповідає Володимир.

Він неодноразово потрапляв під обстріли, тікав лісами. Навіть на кілька днів був заблокований у Василівці із тисячами біженців з Маріуполя — майже без їжі. 

«В перший день у людей було що поїсти, а на другий день вже нічого не залишилося. І один чоловік почав привозити хліб. Вирішили, що з кожного автобуса водій повинен взяти ящик на своїх пасажирів. І ось йдеш із цим ящиком, а позаду тебе люди кажуть: «Дай, дай!». А ти не можеш дати, бо в тебе в автобусі більше 30 людей. Старенькі та з маленькими дітьми. Ти йдеш до своїх пасажирів, і не можеш іншим людям дати. Це було жахливо та боляче», — згадує водій.

Його син Артур також допомагав у гарячих точках як водій, а згодом і сам долучився до лав ЗСУ, теж за кермом.

У лютому цього року Володимир отримав нагороду від міністра оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України». 

Читайте також: На Дніпропетровщині створять реабілітаційні центри для військових