Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До Всесвітнього дня боротьби проти насильства у Дніпрі пройшла акція

Як же пройшов Міжнародний день боротьби з насильством у Дніпрі? У межах всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на проспекті Дмитра Яворницького встановили банер. На ньому усі охочі залишили свої побажання та своє ставлення до проблеми. Так дніпряни стали творцями зовнішньої соціальної реклами проти насильства.

16 днів проти насильства – всеукраїнська акція, в якій взяли участь дніпряни. На проспекті Дмитра Яворницького жителі міста залишали свої думки про проблему. Їх використають для створення соціальної реклами з фонду ООН проти насильства.

Едуард Підлубний, заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: “Існує низька підприємств – кризова кімната, шелтер, який є жертвою насилля з дітьми, насильство без дітей. Місто Дніпро – це один із перших міст, де національною поліцією були створені ситуаційні кімнати для розмов з жертвами насильства”.

Вікторія Федотова, співзасновниця громадської організації «Пані Патронеса», психологиня: “25 листопада – день проти насильства над жінками. Конкретно кожен з цих 16 днів присвячений кожному окремому виду насильства. Сьогодні ми виступаємо за те, щоб жінки в Дніпрі жили в безпечному просторі, мали захист, була можливість звернутися до державних або не державних установ за тим, щоб мати безпеку для себе, для свої дітей”.

Насправді видів насильства набагато більше, каже Вікторія.
Дуже багато жінок потерпають від насильства, але мало хто з них звертаються по допомогу. Тільки за 2020 рік зафіксували понад 208 тисяч скарг на домашнє насильство.
Не бий – розмовляй!!