Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До рейтингу Time увійшли три українці: хто вони

Щороку журнал TIME публікує рейтинг TIME100 Next. Він відзначає людей, які «змінюють майбутнє світу». Цього року до нього увійшли музиканти, інформатори, медики, урядовці, серед яких є представники України.

Видання розподілило видатних особистостей за категоріями: «Митці», «Феномени», «Новатори», «Лідери», «Адвокати».

Марина В’язовська. Фото – журнал Time

До категорії «Новатори» потрапила українська математикиня Марина В’язовська. Вона стала другою жінкою в історії, яка отримала медаль Філдса. Це найвища нагорода для математиків, якою В’язовську нагородили за розв’язання геометричної задачі про пакування сфер.

Михайло Федоров. Фото – Sergii Kharchenko

До цієї ж категорії потрапив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. «Росія готова використовувати всі доступні технології для дезінформації. І тому Україна під керівництвом Федорова доклала цілеспрямованих зусиль для боротьби з цим за допомогою соціальних медіа та інформувала своїх співгромадян», – так презентувала Федорова виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Маргрет Вестагер.

Олександр Кубраков у центрі. Фото – Metin Aktas

До списку «Лідерів» увійшов міністр інфраструктури Олександр Кубраков. «Як і багато інших українських чиновників, економіст і політик швидко пристосував свою роботу до воєнного часу», – так написала про українського посадовця політична кореспондентка журналу Віра Бергенгрюен. У виданні згадали, що Кубраков брав участь у переговорах щодо експорту українського зерна.