Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До кінця листопада у Дніпрі відкриють ще 47 дитсадків

У Дніпрі вже працюють 28 садків та 7 дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти. Головна умова роботи в очному режимі – облаштоване найпростіше укриття.

Минув тиждень, як у дитячий садок № 90 повернулася малеча. Вихователька Світлана займається з дітками середнього віку. Розповідає, їй не вистачало дитячих посмішок та веселого галасу. 

«Граємося, займаємося дидактичними іграми, рухливими іграми, малорухливими іграми разом з дітками. Дітки задоволені, вони спілкуються одне з одним, ніяких тривог та переживань ані від батьків, ані від дітей не спостерігаємо», – каже Світлана Слобода, вихователька КЗДО №90.

Працює з дітками і психологиня КЗДО №90 Юлія Розаренова. Малеча із великим задоволенням займається ліпленням. 

«Працюємо з глиною, з кінетичним піском. Пластилін, а також фарби – все це допомагає дітям зменшити їх емоційну напруженість», – каже вона.

У садочку працює 4 групи  короткотривалого перебування – це не більше 4 годин на день. В кожній – до 15 дітей. Дистанційно працює 4 ясельні групи. 

«Одні приходять, другі залишаються вдома, кожен день різне число дітей. Вихователі багато пройшли курсів.  І про допомогу, і як себе вести в надзвичайних ситуаціях, і як працювати з дітками дистанційно – цьому всьому нас обучали, у нас все це є», – розповідає Тетяна Москвичова, директорка КЗДО №90.

У приміщенні є найпростіше укриття. Воно розраховане на понад 180 людей і облаштоване всім необхіднім.

У жовтні 20 садочків та 8 дошкільних підрозділів у школах Дніпра розпочали змішану форму навчання.

А вже у листопаді поступово відкриватимуть по 5 закладів дошкільної освіти щотижня.

«До кінця цього місяця всього плануємо відкрити 47 садочків, при цьому ж є ще заклади загально-середньої освіти, тобто 54 такі заклади будуть працювати», – повідомила Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Обов’язкова умова відкриття дитсадка – наявність надійного укриття. Кожного разу, коли лунає сирена, діти з вихователями перебувають у сховищі та не переривають свої заняття.

Читайте також: У Дніпропетровській області захворюваність на гепатит А не перевищує епідеміологічний поріг