Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До Дніпропетровщини прибуло близько 18 тисяч переселенців

Близько 18 тисяч переселенців з Маріуполя, Харкова, Попасної, Запоріжжя, Сумщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини. Саме стільки внутрішньо переміщених осіб нині перебуває в Дніпропетровській області. Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

“Щодня ми разом з очільником військової адміністрації області Валентином Резніченком отримуємо дані щодо переселенців, вирішуємо питання їхнього розміщення, харчування, забезпечення медикаментами та предметами першої необхідності. Хтось проживає за власний рахунок. Люди, які не мають такої можливості, знаходяться на повному утриманні громад. Щодня ми моніторимо ситуацію, потреби, питання, які виникають. І оперативно їх вирішуємо. Щодня представники громад звітують про стан справ”, — йдеться у повідомленні. 

Деякі переселенці виявили бажання залишитися на Дніпропетровщині. Більшість внутрішньо переміщених осіб проводить на території Дніпропетровської області декілька діб і продовжують прямувати на захід України чи за кордон евакуаційними потягами. Для таких громадян організують транспорт, яким люди їдуть до залізничних вокзалів Дніпра та Кривого Рогу. 

Також очільник Дніпропетровської облради зазначив наступне: “вдячний очільникам міських, селищних та сільських громад за постійну допомогу переселенцям. Немає чужої біди. Кожен громадянин, який прибуває до нашої області, може розраховувати на захист, підтримку і допомогу”.