Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До Дніпра прибувають біженці: яку допомогу надає їм місто

У Дніпрі 3 готелі переобладнали для потреб біженців. В одному з так званих «центрів волонтерської допомоги» сьогодні побували наші журналісти. 

Один з дніпровських готелів переобладнали для потреб біженців. Тепер тут мешкають 175 людей з Маріуполя, Лисичанська, Волновахи і Харкова. Серед них багато дітей. Сьогодні, діляться організатори і волонтери, вперше за 10 днів малеча посміхається.

Григорій Гельфер, депутат Дніпровської міськради, заслужений діяч мистецтв України: “Я был только что вот так, такой концерт давали импровизированный для детей. И только слышно было: «Я Маша, я из Харькова. Я Коля, я из Лисичанска». Это очень трогательно. Но украинский народ – мужественный народ, и я не сомневаюсь, что победа очень скоро будет за нами. Слава Украине!”

Сьогодні дітей пригощають млинцями. Готує їх шеф-кухар їдальні.

Віталій, шеф-кухар: “Сейчас детворе жарим блинчики на праздник, хотим их чуть-чуть отвлечь от всего этого”.

Ольга Обласова, голова правління громадської організації «Яскрава Країна», очільниця штабу фонду «Культурна Столиця», волонтерка: “Сьогодні ми організували Масляну. В нас приблизно 50 дітей. Силами волонтерів зробили млинці, зараз іде музична програма. В нас підключилися жінки з Волновахи, які виявилися прекрасними поварами, ми налагодили тут прийом їжі. При цьому ми наполягаємо: всі, хто до нас приїздять, звичайно, ми їх гостинно зустрічаємо, але всіх відразу включаємо в роботу”.

Для потреб біженців волонтери організували склади. Їжі, кажуть, достатньо, допомагають навіть ресторани — привозять продукти і готові страви. Допомагають дніпряни і одягом — багато хто з переселенців просто не встиг взяти із собою теплих речей. Організували у готелі і дитячий куточок — дітлахи вже декорують готель. Функціонує і група психологічної підтримки.

Ольга Обласова, голова правління громадської організації «Яскрава Країна», очільниця штабу фонду «Культурна Столиця», волонтерка: “Всі, хто зараз тут перебуває, ми вже поступово перетворюємося на таку спільну команду людей, які відразу долучаються. В нас тут організований медичний пункт з дуже фаховими лікарями. Ми відучора налагодили виробництво жгутів, які частково залишаємо тут, частково відправляємо у військові частини. Ми тут не нудьгуємо, ми тут не сумуємо, у нас роботи вдосталь. І знаходимо ще трішечки час і для роботи, і для розваг, які зараз відбуваються”.

Якщо ви бажаєте допомогти волонтерському центру, телефонуйте за номером, який бачите на екранах.