Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До Дніпра надіслали медичну допомогу з Франції

Медична допомога з Франції. До Дніпропетровського військового госпіталю надіслали медичне обладнання. Проєкт допомоги діє не вперше. Французькі сусіди неодноразово надсилали в Україну гуманітарне обладнання. Що привезли цього разу – у сюжеті.

За проєктом «Допомога Схід» оновлюють хірургічні операційні та стаціонарні відділення.

Микола Днесюк, начальник нейро-хірургічного відділення: «Ці ліжка багатофункціональні, дозволяють персоналу краще обслуговувати хворих, післяопераційних хворих, тобто там є багато функцій – сидячих, лежачих, для лежачих хворих. Тобто максимальна зручність в першу чергу для хворого».

Останній раз обладнання відновлювали пів року тому, також від французьких сусідів. Цього разу надіслали вантажне авто вагою 12 тонн.

Сергій Бочинський, заступник начальника центру з морально-психічного забезпечення, підполковник: «Це не перша ініціатива з організації «Допомога Схід» від наших французьких колег, друзів, партнерів. Саме це, що надійшло сьогодні, буде застосовуватися безпосередньо в лікувальних відділеннях».

Військові стверджують, допомога необхідна та важлива. Адже європейська апаратура багатофункціональна

Борис Кутовий, офіцер командування об’єднаних озброєних сил України: «До військово-медичного центру Східного регіону передаються багатофункціональні рентгенопрозорі електричні операційні столи з каталками до них, спеціалізовані лампи для операційних, багатофункціональні електричні ліжка з ортопедичними матрацами, медичні меблі, медичний одяг”.

Програма працює 4 роки. За останні місяці до України надіслали медичний вантаж вартістю понад 17,5 млн гривень.