Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До Дня Незалежності у Дніпрі оновили державний прапор

Оновили стяг. У Дніпрі замінили один з найбільших прапорів України. Процедуру проводять щомісяця, адже тканина вигоряє на сонці, їй шкодять вітер та опади. Цього разу стяг замініли до Дня прапора та Дня Незалежності. 

У Дніпрі процедура заміни прапора є обов’язковою і проходить щомісяця. Щодня спеціалісти о 6-й ранку приїжджають до флагштоку, щоб наочно оцінити, чи дозволяє вітер виконати роботи. До процедури залучають десяток фахівців.

“На даний момент проходить планова заміна прапора. Спускається приблизно хвилин 5”.

Чотири роки тому, 23 серпня, до Дня Державного Прапора над Дніпром здійняли найбільший національний прапор. Національний стяг розміром 12 на 18 метрів замайорів на висоті 72 метри.

Антон Андрієнко, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Дніпровської міськради: «Тут використовується спеціальна парашутна тканина, яка досить цупка і витримує сильні пориви вітру, проте прапору необхідна. Ми ж всі розуміємо, що висота флагштока 72 метри — це дуже високо. Сильний вітер інколи і, по-перше, тканина сама псується, по-друге, від сонячних лучів проходить вигорання, а прапор має бути завжди гарним. Тому процедура у нас проходить досить часто».

Коли стяг зняли, його замінюють на новий та яскравий. А цей відправляють волонтерам, які перешивають його на менші прапори та відправляють на передову нашим захисникам.