Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До 100-річчя аграрно-економічного університету у Дніпрі висадять дерева

У 2022 році дніпровському аграрно-економічному вишу виповнюється 100 років. Як живе навчальний заклад сьогодні та які в нього плани на майбутнє, говорили у програмі «Твій вечір» на каналі Дніпро TV.

“100-річчя – це дата, яку треба добре відмітити. Це нагода показати, наскільки ми відбулися як аграрний університет. Це заслуга всіх поколінь, які будували, будують і, мабуть, і далі будуть будувати аграрну освіту на Придніпров’ї і Україні в цілому, – розповів ректор Дніпровського державного аграрного університету, доктор наук з державного управління Анатолій Кобець. – Звичайно, розробляються плани, хочеться якнайкраще показати досягнення на сьогодні, хочеться показати плани на майбутнє. Як добрий господар прибрати в домі, показати кращі сторони свого університету. І одна із таких сторінок  – озеленення нашої території”.

Керівництво вузу вийшло прийти з такою ініціативою до місцевої влади. Освітяни запропонували замінити стари дерева біля корпусів і посадити там молоді саджанці. 

“Питання досить таке цікаве і ще пов’язано з тим, що біля нас знаходиться парк Шевченко. Поблизу також є площа Шевченко, яка на сьогодні позитивно змінилася, – каже Анатолій Кобець. – А ті дерева, що поряд з нами, не вписуються в ту концепцію озеленення, і хотілось би не відставати проти загальної традиції і прикласти свої зусилля”.

За більше ніж 50 років з 25 дерев, які знаходяться на вул. Сергія Єфремова, третина суха зовсім, третина наполовину суха. “На цьому місті будуть липа і горобина скандинавська. Також буде клен, – каже ректор. – Це погоджувалося і з Зеленбудом, і з мерією міста. 100-річчя в нас відбудеться у вересні 2022 року, але осінь найкращий час для висадки дерев. Міська рада погодилась з нами і пішла назустріч”.