Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До 10 операцій на день: як дніпровські лікарі рятують поранених військових та цивільних

Історія про героїв у білих халатах та поранених, але незламних військових. Лікарні Дніпра з початку повномасштабної війни приймають армійців та цивільних з передової. У медзакладах проводять складні операції з подальшою реабілітацією людини. 

«Ми, якщо на позицію виходимо, не знаю як всі, деякі моляться», — «А ви?» — «Теж».

Помолився та пішов у бій з ворогом. 32-річний Олексій добре пам’ятає 1 вересня на Запоріжжі. Тоді, зізнається, саме молитва врятувала йому та побратимам життя.

Олексій, військовослужбовець: «Зупинилися в одній з посадок та почався артобстріл. Отримав поранення в лопатку, уламок пройшов через легеню, в результаті — 300-й”.

Каже, за півтора року служби на лікарняному ліжку опинився вперше. У Дніпрі Олексію зробили операцію, та попереду тривалий курс реабілітації.

До 10 складних хірургічних втручань на день проводять тільки в одній з лікарень Дніпра.

Дмитро, хірург: «Бачиш дуже багато випадків, які не повинен бачити. Взагалі-то, людина не повинна бачити, коли відірвані кінцівки верхні, нижні, або декілька кінцівок. Молоді хлопці, яким по 20-22 роки, які не бачили життя — це дуже тяжко. Мало того, що ти хірург, так ти ще працюєш і психологом, ти з ними розмовляєш. Хтось втрачає дух, хтось тримається до останнього. Ми намагаємося багато прикласти сил, щоб вони відчували, що вони максимально нормальні і можуть далі жити».

Окрім армійців, у лікарнях рятують і цивільних. Близько 10 тисяч героїв у білих халатах Дніпра тримають медичний фронт.

Читайте також: У Дніпрі продовжують встановлювати та повертати світло за заявками громадян