Site icon Телеканал «ДніпроTV»

До 1 млн матеріальної допомоги отримають власники постраждалих квартир ЖК «Женева» у Дніпрі

Міська рада Дніпра продовжує допомагати мешканцям, житло яких постраждало внаслідок ворожих ракетних атак рф. Для цього у місті діє муніципальна програма підтримки. До 1 млн гривень матеріальної допомоги отримають власники постраждалих квартир ЖК «Женева».

Без вікон, із розтрощеними стелями та стінами. Через два тижні після ракетного влучання такий жахливий вигляд має ЖК «Женева» у Дніпрі.

Більшу частину побутового сміття комунальники прибрали протягом доби після прильоту.
Зараз розбирають завали на верхньому поверсі.

«Хотілося б подякувати всім рятувальникам, поліції, Службі безпеки України, комунальникам які одразу, з першого дня комплексно розбирали завали. Це було дійсно дуже важливо з початку, з першої години все розчистити, а потім вже планувати, що робити далі», — каже юристка ОСББ «Женева-2» Ольга Погрібна.

Нині у Дніпрі вирішують, як саме допомогти постраждалим власникам квартир.

«Тим мешканцям, хто повністю втратив своє житло, їм обіцяють виплатити до мільйона гривень. Тим жильцям, у яких розбиті вікна, обіцяють відшкодувати їхні витрати на відновлення вікон», — пояснює голова правління ОСББ «Женева-2» Дмитро Хамазін.

З початком війни рф проти України у Дніпрі запровадили муніципальну програму допомоги. Нею вже скористалися мешканці постраждалих будинків, у тому числі ті, хто жили у будинку 118 на Перемозі.

«Звичайно комплекс “Женева” — вони так само є нашими городянами, так само сплачують податки в наш бюджет, на них так само розповсюджується ця програма. Вони звертаються до адміністрації Центрального району, вона робить акти обстеження і відповідно на підставі цих актів іде звернення вже на міську раду, і міська рада приймає рішення про виплату цих коштів», — зазначає секретар міської ради Дніпра Олександр Санжара.

Зараз проводиться технічна комісія, яка і визначить ступінь пошкодження кожної квартири у ЖК «Женева».

«Відшкодуванню збитків мешканці, звісно, зраділи дуже сильно. Багато хто не вірив у це, що нам допоможуть. Та влада пообіцяла й будемо сподіватися, що вона дотримає слово», — підсумовує голова правління ОСББ «Женева-2» Дмитро Хамазін.

Після завершення обстеження і будуть зрозумілі суми матеріальної допомоги.

Читайте також: Депутати Дніпра нагадали ВР і Кабміну про зобов’язання компенсувати містам різницю в тарифах за теплову енергію: заборгованість сягнула 85 млн грн