Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпровський «Зооконтроль» допомагає домашнім тваринам

Деякі люди досі не встигли евакуюватись із зони бойових дій. Окрім них у небезпеці й їхні домашні тваринки. Часто їх лишають вдома під обстрілами, не розуміючи, де їх залишити. У міськраді Дніпра вирішили питання.

Залишені тварини по всій країні. Власники собак та котів лишають їх у небезпеці, інші ж намагаються допомогти. Олексій Суровцев – актор, але зараз справжній рятувальник тварин. Шукає залишених чотирилапих та дістає їх з-під обстрілів.

А ось у Дніпрі питанням залишених тваринок опікуються у міськраді. Заступник міського голови, Михайло Лисенко, заявив, що місто готове рятувати тварин з усіх областей країни.

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра: “КП «Зооконтроль» готове прийняти всіх собак з усіх регіонів України для їхнього подальшого утримання.
Ми готові виділити машини для евакуації собак.
Писати лише в особисті”.

Ми ж вирушили дізнатись про стан справ у міському “Зооконтролі”.

Ірина Пономаренко, начальниця відділу реєстрації комунального підприємства «Зооконтроль»: “Мы помогаем передержкой. То есть пока люди ищут здесь место, где бы им остановиться, где принимают с животными, потому что животные разные, мы забираем их на передержку и ждем, пока их заберут”.

На підприємстві кажуть, залишити можна і котів, і собак. Їх годуватимуть та триматимуть у безпеці. Співробітники піклуються про кожного залишеного домашнього улюбленця.